Nu het verenigingsjaar haar einde nadert, gaat onze blik vrijwel vanzelf terug naar het afgelopen jaar. Met nog een tweetal zomerborrels voor de boeg, kan men met zekerheid zeggen dat het verenigingsjaar 2017-2018 geslaagd was.

Veel van onze activiteiten zijn reeds de revue gepasseerd in voorgaande nieuwsbrieven. In deze nieuwsbrief kijken wij terug op een aantal recente activiteiten en gaat de blik vooruit richting de zomermaanden (en ook een klein beetje richting het komende verenigingsjaar).

EYBA Summer Conference: een groot succes! 

In de ABB Nieuwsbrief van 21 juni 2018 is kort stilgestaan bij de EYBA Summer Conference, het jaarlijkse zomercongres van de Europese balie voor jonge advocaten. Van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli heeft het congres plaatsgevonden in Amsterdam, voor het eerst sinds lange tijd georganiseerd door de Jonge Balie Amsterdam. Het programma beviel goed bij de deelnemers, de sfeer zat er goed in en het weer was bijzonder mooi! Kortom: de Jonge Balie kan terugkijken op een zeer geslaagd congres.

Actieve leden evenement: air hockeyen bij PUCK 

De activiteiten die de Jonge Balie organiseert, worden mede mogelijk gemaakt dankzij het werk van een aantal leden die zich actief inzetten voor de Jonge Balie. Op woensdag 11 juli hebben wij deze leden in het zonnetje gezet (gelukkig was het weer daar ook naar). Bij air hockey club PUCK in Amsterdam West hebben wij onder het genot van een hapje en een drankje het jaar besproken en is er volop air hockey gespeeld! Het is leuk om te zien dat mensen naast hun drukke baan tijd vrijmaken om het verenigingsjaar van de Jonge Balie extra kleur te geven.

Komende zomer en daarna 

De maanden juli en augustus zijn doorgaans rustige maanden qua activiteiten. Er zijn twee activiteiten waar onze leden naar uit kunnen kijken: de eerste zomerborrel, bij Waterkant (26 juli) en de tweede zomerborrel, bij StrandZuid (30 augustus). Vanaf september zullen weer inhoudelijke activiteiten georganiseerd worden.

Jonge Balie Bestuur 2018 -2019 

Het kandidaat-bestuur is rond, wij gaan langzaam toewerken naar de wisselvergadering op 10 september 2018. Tijdens die vergadering zal een deel van het huidige bestuur terugtreden en zullen nieuwe bestuurders toetreden tot het bestuur van de Jonge Balie. Met het nieuwe bestuur gaan we proberen van komend verenigingsjaar wederom een geslaagd jaar te maken!

Tot slot 

Het verenigingsjaar 2017-2018 was actief, met veel inhoudelijke en niet-inhoudelijke activiteiten voor onze leden. Wij als bestuur zijn erg tevreden en hopen komend jaar weer veel voor de leden te organiseren. Deze zomer zullen wij tijdens de zomerborrels samen met de leden het glas heffen op wederom een mooi jaar, en zullen wij natuurlijk ook proosten op het komende verenigingsjaar!

Door: Thijs Verstraten – bestuurslid Evenementen van de Jonge Balie Amsterdam