Het is alweer bijna zover: het grootste juridische evenement van het jaar in Amsterdam. Justitia 2024 is om de hoek. Het bestuur van Justitia is dan ook hard aan werk met de laatste voorbereiding. Maar verder is er bij de Jonge Balie Amsterdam ook genoeg te beleven. Zo werd een lezing georganiseerd over de werkzaamheden van de deurwaarder, en is op de befaamde Jonge Balie-pubquiz de bestemming voor de Jonge Balie-studiereis 2024 bekend gemaakt.

Tekst: Sebastian de Bruijn – Voorzitter Jonge Balie Amsterdam

Op donderdag 28 maart 2024 streden in het altijd gezellige Café De Ebeling 12 teams van kleine en grote kantoren voor de winst van de inmiddels befaamde Jonge Balie-pubquiz. Na verorbering van een (al dan niet vega) saté of burger kwamen onder leiding van de twee bezielende quizmasters de meest uiteenlopende onderwerpen voorbij. Na de prijsuitreiking werd er geborreld alsof het de volgende dag goede vrijdag was. Met spanning werd uitgekeken naar de vragenronde over de bestemming van de Jonge Balie-studiereis 2024. Na vragen en antwoorden over mortadella, 25 graden Celsius in september, de oudste rechtenfaculteit ter wereld en pizza, werd al snel duidelijk om welke stad het gaat: Bologna, Italië. 50 leden van de Jonge Balie Amsterdam zullen deze prachtige bestemming bezoeken van 12-15 september 2024, en een gevarieerd inhoudelijk en sociaal programma volgen. Houd de website en nieuwsbrief van de Jonge Balie Amsterdam in de gaten om te zien op welke dag in mei de inschrijvingen opengaan.

Bologna – Fontein van Neptunes. Foto: Andrea Piacquadio, Pexels.com

Ook in de komende maanden staan er weer mooie activiteiten op de planning. Zo zal op donderdag 2 mei 2024 een avond in muzikale sferen worden georganiseerd in samenwerking met Entrée, de vereniging jong publiek van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. De avond begint met een lezing van Thijs van Aerde (advocaat bij Houthoff) over de muzikale aspecten van het intellectuele eigendomsrecht in het prachtige gebouw van het Koninklijk Concertgebouworkest. Aansluitend bezoeken we de Vijfde Symfonie van Bruckner, opgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van de jonge sterdirigent Klaus Mäkelä.

Ten slotte uiteraard Justitia: het seminar is al uitverkocht, maar voor het eindfeest zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Grijp dus je kans, want dit spetterende feest met optredens van onder anderen Bizzey, Sam Hofman en Groove Department wil je niet missen!