Op donderdag 23 november 2023 bezocht een groep van 150 jonge advocaten een lezing van Laurens Kasteleijn en aansluitend PAN Amsterdam, een beurs voor kunst, antiek en design die in de RAI werd gehouden.

Tekst: Sebastian de Bruijn – voorzitter Jonge Balie Amsterdam

Lezing en bezoek PAN Amsterdam

De lezing van de Jonge Balie Amsterdam op 23 november was druk bezocht. In een volgepakte zaal in de RAI luisterden 150 advocaten naar Laurens Kasteleijn over de civielrechtelijke bijzonderheden van een kunsttransactie. Kasteleijn is gespecialiseerd in het kunstrecht en is onder meer arbiter bij de Court of Arbitration for Art in Den Haag, voorzitter van de vereniging Kunst, Cultuur en Recht en voormalig advocaat M&A. Aansluitend werd de groep onder het genot van een glaasje door algemeen directeur Mark Grol welkom geheten op de besloten avondopenstelling van kunstbeurs PAN. Daarna kon iedereen genieten van al het moois van wat de PAN te bieden had. Het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam kijkt terug op een bijzonder geslaagde avond en dankt de organisatie van de PAN voor opnieuw een prettige samenwerking.

Capaciteit lezingen

Door de grote vraag naar de lezingen van de Jonge Balie zijn de inschrijvingen vaak snel vol. Als de lezing wordt gecombineerd met een cultureel evenement, dan is dit zelfs een kwestie van minuten. Advocaat-stagiaires zijn verplicht om tijdens hun stagetijd twee Jonge Balie-lezingen bij te wonen. Verschillende leden hebben aangegeven aan het eind van hun stagetijd in de knel te komen. Om die reden organiseert de Jonge Balie Amsterdam in het verenigingsjaar 2023/2024 vijf lezingen in debatcentrum De Balie, dat een grotere capaciteit heeft.

Het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam wenst alle lezers van het Amsterdams Balie Bulletin fijne feestdagen!