1509_jonge_balie_annelot_aitsenDe grens tussen oud en nieuw binnen het bestuur van de Jonge Balie ligt begin september als tijdens de Algemene Ledenvergadering ALV de bestuurswissel plaatsvindt.

De Jonge Balie-studiereis van begin september voelt weliswaar als een fris begin van een nieuw Jonge Balie-jaar, maar is vanuit het ‘oude’ bestuur bezien de laatste activiteit die op de agenda staat. Jammer genoeg nemen wij na de reis – tijdens de ALV op 9 september a.s. – afscheid van twee van onze huidige bestuursleden: Stéfanie van Creij en Daan van Noord. Graag bedank ik hen voor hun geweldige inzet voor de Jonge Balie Amsterdam en voor een fantastisch bestuursjaar samen.

Met tevredenheid kijken wij terug op het afgelopen verenigingsjaar dat de Jonge Balie een aantal nieuwe dingen bracht. Zo kregen de maandelijkse lezing en borrel een nieuwe locatie in Café Cox in de Stadsschouwburg en werd er naast de gebruikelijke evenementen een aantal nieuwe activiteiten georganiseerd. In het Concertgebouw vond bijvoorbeeld de drukbezochte avond ‘(Il)legal Tracks’ in samenwerking met concertvrienden/next plaats. Verder organiseerde de Jonge Balie een bomvolle pubquiz en een gezellige wijnproeverij. Ook werden de website en de nieuwsbrief van de Jonge Balie Amsterdam in een nieuw eigentijds jasje gestoken.

Waar bestuursleden vertrekken, treden ook nieuwe aanwinsten toe. De komende twee jaar zullen Marieke Faber (Freshfields), Tjerk Sigterman (Vondst) en Victor Bouman (Wieringa) ons bestuur versterken. Ons huidige bestuurslid Roderick Bolhaar (NautaDutilh) zal daarnaast nog een aantal maanden aan het bestuur verbonden blijven om een nieuw acquisitieproject in goede banen leiden. Samen met hen en met de huidige bestuursleden Laura van Gardingen (Houthoff), Charlotte Vijftigschild (DLA Piper) en Gijs Berkhout (Loyens&Loeff) zal ik mij als (aantredend) voorzitter komend jaar weer inzetten voor een mooi verenigingsjaar. Wij zien jullie graag op een van onze komende activiteiten!

Annelot Sitsen (BINGH Advocaten)
Aantredend voorzitter Vereniging De Jonge Balie te Amsterdam