De Jonge Balie Amsterdam organiseerde op 16 februari 2023 een evenement in samenwerking met de Young Patrons Circle van Nationale Opera & Ballet. Naast een lezing was een bijzonder onderdeel van deze avond een bezoek aan de voorstelling Messa da Requiem van Giuseppe Verdi onder leiding van choreograaf en regisseur Christian Spuck.

Tekst: Charlotte Lahaije  – Voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam

Via de artiesteningang liepen 100 leden van de Jonge Balie Amsterdam de Stopera binnen. Na route langs de ateliers en studio’s achter de schermen, werden de leden ontvangen in het atrium. De plek waar normaliter het koor dagelijks repeteert, was op 16 februari de locatie voor de Jonge Balie Lezing. Deze lezing werd verzorgd door Remco Klöters, partner bij Van Kaam Advocaten. Remco Klöters is gespecialiseerd in onder meer het auteurs-, merken-, modellen-, handelsnaam- en mediarecht en behandelde tijdens de lezing een aantal actuele zaken op dit gebied.

Na een tweede wandeling achter de schermen en een korte borrel, was het tijd voor de voorstelling. Voor Verdi’s Messa da Requiem hadden het koor en de dansers de handen ineengeslagen. Dit betekent dat zevenendertig dansers, vier zangsolisten en honderd koorzangers op het podium stonden. De Nationale Opera en het Nationale Ballet brachten een compositie van de Rooms-Katholieke begrafenismis, een stuk over wat men op de dag des oordeels staat te wachten.

De Jonge Balie Amsterdam kijkt terug op een succesvol evenement en waardeert haar samenwerking met de Young Patrons Circle, die dit evenement heeft mogelijk gemaakt.