De leden van de Jonge Balie Amsterdam hebben op 18 januari 2024 geproost op het nieuwe jaar én het 17e lustrum, tijdens het Nieuwjaarsfeest in het Stedelijk Museum. Daarnaast heeft Erik de Groot een interessante lezing over de actualiteiten contractenrecht verzorgd en wordt hard gewerkt aan mooie evenementen voor 2024.

Tekst: Sebastian de Bruijn – Voorzitter Jonge Balie Amsterdam

Nieuwjaarsfeest Stedelijk Museum

De Jonge Balie Amsterdam is opgericht in 1939 en dat betekent dat zij in 2024 85 jaar bestaat. Het 17e lustrum dus: reden voor een feestje! Dat vond plaats in het Stedelijk Museum en het was uit de kunst. De Jonge Balie-leden konden kosteloos door het lege museum dwalen en in alle rust de prachtige collectie bekijken – alleen of met een van de gidsen die klaarstonden. Ondertussen barstte in de entreehal het feest los. Naast verschillende DJ’s maakte daar niemand minder dan rappende raadsman MC Prak$ zijn opwachting. De lustrumcommissie heeft een mooie opening van dit bijzondere jaar neergezet en het bestuur kijkt uit naar wat er dit jaar allemaal nog meer zal worden georganiseerd.

Lezing actualiteiten contractenrecht

In het knusse clubhuis van AFC heeft de altijd enthousiaste Erik de Groot een actuele dwarsdoorsnede van het contractenrecht verzorgt. Met aansluitend een korte borrel konden de aanwezige leden voorzien van de nodige kennis en gezelligheid door de vrieskou weer tevreden naar huis. De volgende lezingen van de Jonge Balie zijn op 25 januari 2024, met mr. Knoops in De Balie, en op 28 februari 2024, over de openstelling van het huwelijk voor gelijk geslacht op Aruba en Curaçao, eveneens in de Balie.

Toekomstige evenementen

De verschillende commissies en het bestuur werken hard aan een aantal mooie evenementen in de komende maanden. Zo komen er binnenkort weer een pubquiz, bowlingtoernooi en verschillende culturele evenementen aan. Houd onze site en socials in de gaten voor meer informatie!