De dagen worden afgeteld voor het grootste evenement van het jaar: Justitia. Het Justitia Bestuur zet op dit moment de laatste puntjes op de i. Ondertussen zit de rest van de Jonge Balie Amsterdam ook niet stil. Zo is de pubquiz weer terug op zijn thuisbasis en gaan de inschrijvingen voor de studiereis bijna open.

Tekst: Charlotte Lahaije – voorzitter De Jonge Balie Amsterdam

Donderdag 6 april streden 12 teams voor eeuwige roem. Onder leiding van quizmaster Rik Adventure werden de hersens gekraakt en werd zelfs de kennis over de Jonge Balie Amsterdam op de proef gesteld. Want hoeveel commissies zijn er nu eigenlijk? En hoeveel jaar bestaat de Jonge Balie Amsterdam? Ik kan verklappen dat het 17de lustrum er bijna aankomt. Na de prijsuitreiking werd er geborreld alsof het de volgende dag goede vrijdag was. De reiscommissie pakte daarbij haar kans om te onthullen waar de studiereis in 2023 heen gaat: Ljubjana (Slovenië). Houd de Jonge Balie nieuwsbrief en de website in de gaten, daar wordt bekend gemaakt op welke dag in mei de inschrijving open gaat.

Tot slot staat er weer een mooie reeks activiteiten op de planning. Zo zal er op vrijdag 28 april in samenwerking met Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw & Koninklijk Concertgebouworkest, een muzikale avond plaatsvinden. De avond wordt gestart met een lezing door Simon Reinink, directeur van het concertgebouw, waarna een bezoek wordt gebracht aan Schuberts Grote Symfonie. Justitia kan uiteraard niet in de aankondigingen missen. Het seminar is uitverkocht, maar voor het feest op 12 mei zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Dit mooie feest met Lee Towers, BOEF en The Partysquad wil je niet missen!