De zomer is in aantocht! Terwijl de lente de natuur weer heeft ontwaakt, heeft ook binnen de Jonge Balie Amsterdam een aantal mooie ontwikkelingen plaatsgevonden.

Zo hebben wij in april van dit jaar met trots onze nieuwe website (www.jongebalieamsterdam.nl) en nieuwsbrief gelanceerd.

stefanie_van_creijVerder heeft in april hét jaarlijkse evenement plaatsgevonden van de Jonge Balie Amsterdam en de Amsterdamse Orde van Advocaten: Justitia! Gedurende acht maanden heeft het bestuur van Justitia zich ingezet voor de organisatie van dit driedaagse evenement, met dit jaar als thema ‘Advocatuur anno nu: topsport in toga’. Met een mooi en inspirerend programma als resultaat! Hein-Jan ter Meulen, Megan van der Linde, Michal Lorenc, Annelotte Jacobs, Wilmy Westerhof, Kim te Brake, Victor Bouman en Eric Parramorre, dank voor jullie inspanningen!

Naast de maandelijkse Jonge Balie-lezing en -borrel in Café Cox en de combiborrel met notarissen en fiscalisten in Bar Italia heeft in het voorjaar ook een tweetal nieuwe activiteiten plaatsgevonden. Zo streden in Biercafé Gollem tien advocatenteams tegen elkaar in een spannende pubquiz en vond in het proeflokaal van The Library een wijnproeverij plaats voor leden van de Jonge Balie. Tijdens die avond werden zes heerlijke wijnen geproefd, waarbij op inspirerende wijze werd verteld over de historie, de druiven, de smaken en de aroma’s daarvan.

Maar ook de zomerperiode brengt en bracht een hoop leuke activiteiten. Zo vond op 12 juni het jaarlijkse Linklaters Jonge Balie golftoernooi plaats op golfbaan Naarderbos. Golfers die in het bezit zijn van een GVB of handicap konden meedoen aan de 9-holes golfwedstrijd en voor de niet-golfers was er een leuke en leerzame clinic. De middag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Natuurlijk staan ook weer twee Jonge Balie-zomerborrels voor de deur. De eerste editie vindt plaats op donderdagavond 23 juli a.s. op het mooie zonnige terras van Café de Waterkant. Op donderdagavond 27 augustus a.s. vindt de tweede editie plaats en wel op de zomerse locatie Strandzuid.

Het gerechtelijk jaar wordt bij de Jonge Balie Amsterdam afgesloten met de jaarlijkse studiereis. Die vindt plaats van 2 t/m 5 september a.s. en gaat naar de prachtige middeleeuwse stad Praag, waar vijftig Jonge Balie-leden ongetwijfeld weer mooie dagen gaan beleven.

Voor meer informatie over de activiteiten verwijs ik je naar de website www.jongebalieamsterdam.nl of naar de Jonge Balie Amsterdam-Facebookpagina.

Met het nieuwe Jonge Balie-jaar in aantocht, zijn wij bovendien weer op zoek naar acht enthousiaste leden die vanaf september Justitia 2016 willen organiseren. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met onze secretaris Charlotte Vijftigschild (secretaris@jongebalieamsterdam.nl).

Wij hopen jullie graag weer te mogen verwelkomen bij onze activiteiten!

Stéfanie van Creij

Voorzitter Jonge Balie Amsterdam

 

Agenda Jonge Balie

23 juli – Jonge Balie-zomerborrel bij De Waterkant

27 augustus – Jonge Balie-zomerborrel bij Strandzuid

2 t/m 5 september – Jonge Balie-studiereis naar Praag

Kijk voor actuele data op: www.jongebalieamsterdam.nl