Het is nooit saai bij de Jonge Balie Amsterdam, maar de afgelopen weken stonden bol van de interessante, sportieve en sociale activiteiten. Lees snel verder voor een dwarsdoorsnede van alles wat de Jonge Balie Amsterdam haar leden heeft te bieden. 

Tekst: Sebastian de Bruijn – voorzitter Jonge Balie Amsterdam

Wie denkt dat de Jonge Balie Amsterdam alleen lezingen organiseert, heeft het mis. Er worden ook allerlei sportieve events georganiseerd, want wat is er nou leuker dan samen in beweging komen? Op woensdag 22 mei 2024 kwam een flinke groep samen bij Rocycle Ceintuurbaan om door Nienke de Bruijn – advocaat in Amsterdam, Rocycle-instructeur én winnaar van de Amsterdamse pleitwedstrijden in 2022 – afgebeuld te worden. Na afloop kon een gezond sapje uiteraard niet ontbreken. Houd onze site goed in de gaten, want dit ga je vaker op de agenda zien!

Wat al meermaals op die agenda heeft gestaan, is het JBA-padeltoernooi. Woensdag 19 juni was het zover: de editie van 2024. Verdeeld over alle negen banen van Padel Next streden de teams om het felbegeerde podium en de daarbij behorende prijzen. De overwinning werd goed gevierd op de gezellige borrel na afloop.

Christiaan Alberdingk Thijm (l.) en Rutger Bregman discussiëren in De Balie.

Natuurlijk werden in de afgelopen weken ook meerdere lezingen georganiseerd. Op 30 mei 2024 ging Christiaan Alberdingk Thijm op onze uitnodiging in gesprek met niemand minder dan Rutger Bregman, auteur van het onlangs verschenen boek Morele ambitie. Daarin roept hij Zuidas-advocaten op hun ‘bullshitbaan’ op te zeggen en echt wat voor de wereld te gaan betekenen. Dat levert in een zaal met 220 advocaten een flinke discussie op, er werd nog lang nagepraat. Omdat deze lezing – in De Balie aan het Leidseplein – in het teken stond van het 17e lustrum van de Jonge Balie Amsterdam, kregen alle aanwezigen ook nog eens het boek van Rutger Bregman cadeau. Het volgende lustrumevenement is het Zomerfeest bij Lagerwal, op 11 juli 2024.

Ook voor de cultuurliefhebbers was het smullen geblazen. Juni is natuurlijk de maand van Holland Festival en op 13 juni 2024 was het tijd voor de combi-lezing met Holland Festival. Arbeidsrechtspecialist Niels van der Neut gaf een boeiende lezing over de arbeidsrechtelijke componenten van een burn-out, overwerken en ontspannen. Daarna volgde de performance HARDKOOR: een stand-up tragedy concert, een stream of self-consciousness op techno, triphop en koormuziek. Naomi Velissariou verwerkte op vergetelijke wijze haar eigen burn-out in deze overdonderende voorstelling, ondersteund door pompende beats én het Nederlands Kamerkoor.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, had het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam het genoegen op 6 juni 2024 een grote groep oud-bestuurders te mogen ontvangen bij Café De Sluyswacht. Onder het genot van een drankje en een hapje werden naar hartenlust herinneringen opgehaald. Tussendoor was er nog een bezoek aan de Efteling, waar alle besturen van Jonge Balies in Nederland zich verzamelden. De maand juni werd afgesloten met een congres van de European Young Bar Association in Kopenhagen.

Lijkt jou dit ook wat? Mail dan naar voorzitter@jongebalieamsterdam.nl en wie weet maak jij dit volgend jaar ook allemaal mee.