Op 15 t/m 17 april 2015 heeft dit jaar weer Justitia plaatsgevonden. Dit keer was het thema “Advocatuur anno nu: topsport in toga”. Vier inspirerende sprekers hebben op het seminar toegelicht wat zij denken dat de hedendaagse advocaat ten tonele dient te brengen om zich te onderscheiden van de rest en een meerwaarde te kunnen bieden aan zijn of haar cliënt. Kennis, integriteit, de juiste mentaliteit en optimaal teamwork, het is allemaal aan bod gekomen. Een korte terugblik.

justitia1

justitia2
Het lijkt nog wel eens te worden vergeten dat Justitia veel meer is dan alleen het seminar dat jaarlijks op een vrijdag in april plaatsvindt. Het seminar is echter het sluitstuk van het drie dagen durende evenement dat Justitia heet. Dit jaar is Justitia op woensdag 15 april geopend met een feestelijke openingsborrel in het gloednieuwe Café Panache naast de Foodhallen.

justitia3
De dag erna vonden traditiegetrouw de Amsterdamse pleitwedstrijden plaats in De Balie. Ook geheel traditiegetrouw heeft prof. mr. Du Perron dit jaar wederom een mooie casus geschreven die aansluit bij het thema van Justitia, genaamd “Voetbaljeugd”. Twaalf jonge advocaten hebben zich ten volste ingezet om de uiterst kritische vakjury te overtuigen van hun kunde en uiteraard van hun gelijk. Uiteindelijk is Léon Dijkman van Hoyng Monegier er na een knap staaltje pleit- en improvisatiewerk met de buit vandoor gegaan.

Vervolgens vond op vrijdag het seminar plaats. In het monumentale Muziekgebouw aan ‘t IJ, dat er die dag nog eens extra mooi bij lag dankzij het zonnige weer, hebben achtereenvolgens mr. Walter Hendriksen (algemeen deken en partner bij Van Doorne), prof. mr. Huub Willems (oud-voorzitter van de Ondernemingskamer en bijzonder hoogleraar corporate litigation), mr. Inez Weski (een van Nederlands bekendste strafpleiters) en Marc Lammers (oud bondscoach van de Nederlandse hockeydames) een inspirerende lezing gehouden. Zo liet Marc Lammers ons aan de hand van een zeer boeiende audiovisuele presentatie zien hoe je “van goed naar goud” gaat.

Na het inhoudelijke gedeelte, was het tijd voor het eindfeest. Maar niet voordat Patrick Laureij ons op geheel eigen wijze voorzag van een hilarisch stukje cabaret. Vervolgens veranderde de grote zaal van het Muziekgebouw in een grote lichtshow, met daarbij ijzersterke beats van Michel de Hey en Benny Rodriguez, gezellige meezingers van Bouba Dioup en een combinatie van de twee van het Hitjeskanon. Tegelijkertijd vormde het bovendek van de entreehal van het Muziekgebouw ook  het decor van een feestje, waarbij genoten kon worden van het prachtige uitzicht over ‘t IJ.

justitia4

justitia5
Zoals het gaat met alle mooie dingen in het leven, kwam ook aan Justitia 2015 (helaas) een eind. Wij hebben er in ieder geval van genoten. Op deze pagina vinden jullie enkele foto’s als herinnering (mochten jullie niet al een aantal polaroids thuis hebben liggen). Ik heb ze inmiddels al een paar keer bedankt, maar hierbij nog een allerlaatste keer: Michal, Megan, Annelotte, Wilmy, Kim, Victor en Eric, zonder jullie was het nooit gelukt! En last but not least wil ik ook graag alle deelnemers en aanwezigen van harte bedanken voor hun komst!

justitia6