Afgelopen maand heeft de Jonge Balie Amsterdam weer enkele interessante online lezingen georganiseerd.

Tekst: Sophie Janssen, voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam

Lezing van de general counsel van AFC Ajax
Op donderdag 21 oktober verzorgde Ivo Trijbits, general counsel van AFC Ajax, de maandelijkse Jonge Balie lezing. Hij besprak de grote variëteit aan juridische onderwerpen die bij een beursgenoteerde voetbalclub als Ajax de revue passeren. Hij begon met weetjes over Ajax, vertelde hoe het is om als jurist voor Ajax te werken en eindigde met een masterclass voetbalarbitrages. Het was een interessante en interactieve lezing, mede dankzij de vele vragen die de aanwezige leden stelden via de chatfunctie.

Lezing in samenwerking met Lawyers for Lawyers
Op 12 november 2020 organiseerde de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Lawyers for Lawyers nog een online lezing.  De Filippijnse mensenrechtenadvocaat Czarina Musni vertelde over de huidige zorgelijke situatie op het Filippijnse eiland Mindanao. Op dit eiland worden momenteel critici van de regering en andere mensenrechtenactivisten, waaronder ook advocaten, geëxecuteerd, bedreigd of gevangengezet. In 2019 schreef Lawyers for Laywers al een blog over Czarina Musni: https://lawyersforlawyers.org/czarina-musni-struggles-for-justice-in-the-philippines/.

Komende events
Woensdag 25 november is de volgende online lezing. Deze lezing zal worden verzorgd door Robert van Galen van NautaDutilh. De lezing gaat over de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die op 1 januari 2021 in werking treedt.

Op 26 november 2020 organiseert De Jonge Balie in samenwerking met Amsterdam Art tijdens het Gallery Weekend een online crash course kunst verzamelen. De crash course wordt gegeven door Young Collectors Circle. Aansluitend geeft de jonge en enthousiaste curator Ellis Kat een eveneens online tour door de KunstKoop-tentoonstelling in de Amsterdam Art Gallery @ Capital C.

Ter afsluiting
We zien jullie graag bij al onze online evenementen. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten en volg ons op Instagram (@Jonge_Balie_Amsterdam) om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.