Dankzij de sponsors kon ook dit jaar de opbrengst voor het grootste gedeelte naar Lawyers for Lawyers gaan. Traditiegetrouw stelt Wolters Kluwer in het NJB en Mr. advertentieruimte ter beschikking waarmee L4L verdere bekendheid aan de eigen activiteiten kan geven.

Na het welkomstwoord van Tom Schoute (Wolters Kluwer), Michiel van Kleef (Mr.) vertelde  Adrie van de Streek (L4L) over het werk van L4L, een Nederlandse stichting die advocaten helpt die niet in vrijheid hun beroep kunnen uitoefenen. Zij vertelde o.m. over de ongeëvenaarde en schijnbaar goed gecoördineerde arrestatiegolf gericht tegen ruim 200 Chinese advocaten die  afgelopen zomer, met hun familieleden en kantoormedewerkers,  zijn opgepakt.
Ook vertelde zij hoe belangrijk de Mr Rally voor L4L is omdat de stichting volledig afhankelijk is van donaties van individuele advocaten, advocatenkantoren, (Jonge) Balies en organisaties die L4L een warm hart toedragen.

Daarna ging de rally van start en mede dankzij het goede weer konden de kapjes van de klassiekers en de cabrio’s direct open en zochten  oude en nieuwe auto’s  zich de voorgeschreven weg over de Utrechtse Heuvelrug. Van die voorgeschreven routes werd nogal eens afgeweken hetgeen tot vele vrolijke ontmoetingen en keer manoeuvres leidde.

De Amsterdamse deken Pieter van Regteren Altena steunde de rally door samen met Adrie van de Streek van Lawyers for Lawyers (L4L) mee te rijden. Ook de deken van Midden Nederland deed mee, en bij de finish werden de rijders opgewacht door Walter Hendriksen, algemeen deken van de Orde van Advocaten voor de prijsuitreiking. Hendriksen vroeg zich daarbij af wanneer de Nederlandse advocaten de hulp van Lawyers for Lawyers moeten gaan inroepen nu de gefinancierde rechtshulp zwaar onder druk staat, telefoons van advocaten in weerwil van de regeling van de geheimhouders nummers en zelfs een rechterlijke uitspraak worden getapt en door het OM en de FIOD een beperking van de geheimhoudingsplicht en het daarop gebaseerd verschoningsrecht worden voorgesteld nu de opsporing daardoor belemmerd zou worden. Daarvoor worden argumenten aangedragen die evident onjuist zijn waarmee een probleem wordt gecreëerd dat er in de praktijk helemaal niet is.

De winnaars van de Mr. Rally 2015 zijn:

  • Sportklassement: 1e prijs: Team Santurio Gonzalez (Croon Advocaten), 2e prijs: Team de Greve (Stibbe), 3e prijs: team De Generaal (Schuurman Kleijweg de Vries Advocaten)
  • Tourklassement: 1e prijs: Clifford Chance 2, 2e prijs: l’équipe des solutions (Steins Bisschop & Schepel), 3e prijs: Heussen1 (Heussen advocaten).

Klik hier voor de volledige uitslag.

Voor alle foto’s van deze dag klik hier.