Dinsdag 12 januari is de biografie ‘Nazmi Türkkol op Wisselspoor’ verschenen. “Wie in de toekomst geen muziek hoort, zal er ook niet naar luisteren”, aldus Nazmi Türkkol in het boek van auteur Tuncay Çinibulak. Na meer dan een kwart eeuw gewerkt te hebben in de advocatuur maakt deze Amsterdamse advocaat (De Wit Lattman Türkkol Advocaten) van Turkse afkomst de overstap naar de Haagse politiek om namens D66 de waarden te verdedigen die hij als inwoner van Nederland zo van harte blijft koesteren.

Volgens advocaat Peter Plasman heeft Türkkol “een goed verhaal en veel idealen”. Türkkol’s confrère Jan-Paul de Wit noemt hem een man die “de kastanjes uit het vuur haalt voor zijn cliënten, al lijken hun zaken soms een gelopen race.” Oud-collega Sinan Beşli noemt hem iemand die de gave heeft om boven de partijen te staan. Maar ook buiten de advocatuur maakt Nazmi Türkmol indruk: volgens psychiater Zeynel Erkut heeft hij “geen geheime agenda en zijn uithoudingsvermogen kent geen grenzen totdat hij zijn doel heeft bereikt.” Zakenman Deniz Köker prijst zijn talent voor leiderschap en Türkkol’s volgens partijgenote Elsie Moerkops (D66) heeft hij het karakter dat bij een burgermeesterspost past, maar ook bij dat van een Kamerlid.

In het voorwoord schrijft Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer: “Dit boek kan een bron van inspiratie zijn voor alle jongeren met een biculturele achtergrond, maar ook ouders en docenten kunnen veel leren van de tegenslagen die Nazmi heeft moeten overwinnen.” De biografie is onder meer verkrijgbaar bij managementboek.nl. Via de website van de uitgevers kan men het voorwoord van Gerdi Verbeet en het eerste hoofdstuk lezen: tulpia.nl/media

Auteur Tuncay Çinibulak is dichter, adviseur en trainer ten bate van welzijnsorganisaties, maar van huis uit journalist en schrijver, die in diverse landelijke kranten heeft gepubliceerd.