De Jonge Balie Amsterdam heeft sinds de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 22 september 2023 een nieuw bestuur. Deze bestaat in verenigingsjaar 2023/2024 uit Sebastian de Bruijn (voorzitter), Maeve Janmaat (vice-voorzitter, PR & acquisitie), Pim Oremans (Justitia & commissies), Frida van Mossevelde (penningmeester), Eline Snijders (secretaris), Noor Dings (evenementen) en Marcus Wester (opleidingen & lezingen). Het nieuwe bestuur is enthousiast het nieuwe verenigingsjaar gestart en heeft al een aantal geslaagde evenementen neergezet.

Aankomende evenementen

Donderdag 23 november 2023 organiseert de Jonge Balie in samenwerking met PAN Amsterdam een combi-evenement. Laurens Kasteleijn, onder meer arbitrator bij de Court of Arbitration for Art, voorzitter van de vereniging Kunst, Cultuur en Recht en voormalig advocaat M&A, geeft een lezing over de civielrechtelijke bijzonderheden bij kunsttransacties. Aansluitend aan de lezing wordt er getoost en bezoekt de volledige groep de besloten Art Evening van PAN Amsterdam in de RAI. De Jonge Balie stelt kaarten ter beschikking aan de bij de lezing aanwezige leden.

De befaamde Jonge Balie-pubquiz in de Ebeling vindt – na een geslaagde editie eerder dit jaar – opnieuw plaats op donderdag 30 november 2023. Wie weet welke brug in Amsterdam is bedekt met duizenden hangsloten als een teken van eeuwige liefde, wat de afkorting “DNA” betekent en met wie Anna Nooshin een relatie heeft? De teams eten gezamenlijk voorafgaand aan de quiz en maken kans op mooie prijzen.

Op donderdag 7 december 2023 wordt weer een Jonge Balie-lezing georganiseerd, in samenwerking met Vurich gerechtsdeurwaarders. Sjef van der Putten en Lukas Schenkels gaan in vogelvlucht langs de belangrijkste facetten van de rol van de gerechtsdeurwaarder en geven handvatten en trucs om als advocaat steviger in de wedstrijd te staan, binnen de landsgrenzen en daarbuiten.

Tijdens corona enkele jaren afwezig, maar vorig jaar met groot succes weer terug: de Jonge Balie-kerstborrel in Villa Orange (het voormalige Players)! Donderdag 14 december 2023 wordt vanaf 20 uur het glas geheven. Net als bij de Waterkantborrels in de zomer kom je binnen op vertoon van je visitekaartje.

Last but not least: donderdag 18 januari 2024 wordt met een spectaculair Nieuwjaarsfeest in het Stedelijk Museum Amsterdam het 17e lustrum van de Jonge Balie Amsterdam geopend. Houd onze website en sociale media in de gaten – meer info over dit bijzondere evenement volgt snel!