Wanneer bent u beëdigd?
Op 8 februari 2011

In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd?
Arbeidsrecht

Welke zaak zal u het beste bijblijven?
De zaak waarin ik een manager bijstond in de beëindiging van zijn managementovereenkomst. De zaak deed ik van begin tot eind en was op zoveel vlakken een ontzettend leerzame en goede ervaring. We hebben schikkingsonderhandelingen gevoerd, geprocedeerd en uiteindelijk gearbitreerd. Na ruim een jaar heb ik met cliënt het glas kunnen heffen op een goede afloop.

Wat gaat u doen?
In volle vaart door als Employment Counsel, EMEA bij Uber. Een heel uitdagende baan dat mijn beeld van de bedrijfsjurist radicaal heeft veranderd, in positieve zin! Ik houd mij nu bezig met arbeidsrechtelijke vraagstukken in de gehele regio, 45 jurisdicties. Het is een geweldig bedrijf en in deze tijd natuurlijk op arbeidsrechtelijk gebied heel interessant. De internationale werkomgeving en leuke nieuwe collega’s maken het helemaal af.

Wat gaat u het meest missen?
Cliché: de te gekke collega’s van Rutgers & Posch! En toch ook wel de kantoorboot in de Herengracht, R&P aan zee. Maar ook cliënten (sommige, niet alle), de tijd om echt ergens goed in te duiken en ook zeker de borrels! Ik was niet klaar met de advocatuur, het is een boeiend en leuk vak. Maar dit was zoals ze zeggen an offer I couldn’t refuse.

Annemarie Roukema was werkzaam bij Rutgers en Posch.