Wanneer bent u beëdigd?
In 2010.

In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd?
In het ondernemingsrecht. De afgelopen jaren heb ik ook focus gehad op de regulatory praktijk.

Welke zaak zal u het beste bijblijven?
Er zijn veel zaken die je bijblijven en elke zaak heeft weer iets unieks. In de M&A praktijk werk je in een vaak korte tijd zeer intensief aan de (hopelijke) voltooiing van een transactie. De kennis die je over bepaalde ondernemingen uit verschillende branches opdoet, het dynamische karakter van een transactie, het intensief samenwerken met je collega’s van verschillende praktijkgroepen en het afronden van een transactie hebben mij altijd geboeid.

Wat gaat u doen?
Na acht jaar advocatuur voelde ik de behoefte om een andere weg in te slaan. Ik wil mij kunnen richten op één cliënt en diens beleid en strategie van dichtbij kunnen volgen. Ik zal starten als company secretary bij Sanquin Bloedvoorziening, waar onder andere de Bloedbank onder valt. Een nieuwe uitdaging in een geheel andere branche. Tegelijkertijd zijn er veel vaardigheden die ik in de advocatuur heb verworven die ik hier kan gaan toepassen. Deze rol is breder dan alleen juridisch en meer praktisch. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Wat gaat u het meest missen?
Door Freshfields Bruckhaus Deringer LLP heb ik de mogelijkheid gehad om in een internationale omgeving te kunnen werken, waar ik veel heb geleerd. Daarnaast ga ik uiteraard mijn collega’s missen. Echt een hele leuke groep mensen, met wie ik zowel op als buiten de werkvloer ontzettend veel plezier heb gehad.

Elske Hylkema was werkzaam bij Freshfields Bruckhaus Deringer LLP.