Wanneer bent u beëdigd?
Op 14 juni 2009.

In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd?
In het arbeidsrecht in breedste zin.

Welke zaak zal u het beste bijblijven?
Hier hoefde ik niet lang over na te denken. De zaken die mij het meeste zullen bijblijven zijn de bedrijfssluitingen die ik heb begeleid. Het is één ding om met een papieren dossier in de hand als advocaat voor een werkgever op te treden. Tegenover een groep mensen staan terwijl wordt gezegd dat het bedrijf zal sluiten, is van een heel andere orde. Wanneer het dan lukt om, ondanks alle begrijpelijke emotie, samen om de tafel te gaan en tot een resultaat te komen dat voor iedereen acceptabel is, is wat mij betreft een van de beste dingen die je voor je cliënt kan doen.

Wat gaat u doen?
Ik ga als zelfstandig arbeidsrechtjurist verder. Na bijna tien jaar in de advocatuur was dit voor mij een logische volgende stap. De rugzak is inmiddels goed gevuld en ik had behoefte aan een verdere ontwikkeling van mijn rol als adviseur.
Met een aantal vaste cliënten heb ik in de loop der jaren echt een goede band opgebouwd. Voor hen ren je nóg harder dan je altijd al doet. Ik merkte dat ik naast juridisch adviseur ook een sparringpartner was geworden. Met More than Legal geef ik aan beide rollen uiting. Ik ben beschikbaar, al dan niet voor een bepaalde periode in-house, als arbeidsrechtjurist en als business partner. Als arbeidsrechtjurist richt ik me op werkgevers en werknemers. De werkzaamheden variëren van individuele zaken, zoals ontslag of functioneren, tot het begeleiden van reorganisaties en medezeggenschapstrajecten. Daarnaast richt ik me daarnaast (ook) op de HR-gerelateerde vraagstukken binnen een onderneming. Ik denk met werkgevers (en hun adviseurs) mee over HR-processen, zoals het opstellen en implementeren van nieuwe regels en arbeidsvoorwaarden, het opzetten van een goed beoordelingssysteem of het verbeteren van de bedrijfscultuur. De veelzijdigheid van interim opdrachten en losse zaken voor werkgevers en werknemers enthousiasmeert enorm. Daarnaast blijf ik ook (in-house) cursussen geven en publiceren.

Wat gaat u het meest missen?
De gezelligheid van alle collega’s en het samen oppakken van grote zaken. In het bijzonder zal ik missen het dagelijks ‘kaatsen’ met Christiaan over ­uiteenlopende kwesties en de wandelingen in het Vondelpark met collega’s Nadia en Marloes.