Lawyers for Lawyers (L4L) en de Amsterdamse Orde van Advocaten organiseren op donderdag 16 mei a.s. in de Rode Hoed in Amsterdam het seminar ‘Law as an Instrument for Change: Advancing LGBTQI+ Rights in Court and Beyond’. Dit seminar zal ingaan op de specifieke uitdagingen waarmee zowel advocaten als hun cliënten met een LGBTQI+ identiteit worden geconfronteerd bij het navigeren door hun rechtssystemen.

De hoofdspreker zal een wereldwijd perspectief bieden op de toegang tot het recht voor LGBTQI+ individuen en hoe de wet een krachtig instrument kan zijn voor vooruitgang. Daarna zullen advocaten uit Georgië en Oeganda tijdens een paneldiscussie spreken over de cruciale rol die rechtbanken en advocaten spelen bij het bevorderen van LGBTQI+ rechten.

Als aanvulling op dit mondiale perspectief zal een advocaat uit Nederland de aanstaande uitspraak van de Hoge Raad over het homohuwelijk op Aruba/Curaçao bespreken, waarbij de mogelijke impact van deze uitspraak op LGBTQI+ rechten wordt benadrukt.

Tot slot zullen de sprekers van het panel putten uit hun praktijkervaringen om de meest acute uitdagingen te delen die advocaten tegenkomen in hun werk en in het bijzonder bij de vertegenwoordiging van LGBTQI+ cliënten.

Ter afsluiting van dit evenement zal L4L de Lawyers for Lawyers Access to Justice campagne lanceren, met een presentatie van de voorlopige bevindingen van ons onderzoek, uitgevoerd met advocaten uit 12 verschillende landen. Dit onderzoek werpt meer licht op de moeilijkheden die advocaten die cliënten met een LGBTQI+ identiteit bijstaan ondervinden.

Programma
15.30-16.00 Inloop.
16.00-16.05 Welkom en openingswoord door de Amsterdamse Orde van Advocaten.
16.05-16.20 Keynote Speech door Boris Dittrich, Lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal van Nederland en voormalig Human Rights Watch LGBT Advocacy Director.
16.20-17.20 Paneldiscussie & Q&A met:

  • Shibolo Awali Sean (advocaat en directeur van TRIUMPH Oeganda);
  • Tsiala Ratiani (advocaat bij Women`s Initiatives Supporting Group – Georgië), en;
  • David den Blaauwen (advocaat bij NautaDutilh uit Nederland).

17.20-17.30 Presentatie en lancering van de Lawyers for Lawyers Access to Justice campagne.
17.30-19.00 Borrel.

  • Voertaal van het seminar is Engels.
  • Nederlandse advocaten kunnen een ‘PO punt’ verdienen door het evenement in de Rode Hoed fysiek bij te wonen.
  • Direct na afloop van het evenement om 17:30 zal er een borrel plaatsvinden.

Lawyers for Lawyers (L4L) en de Amsterdamse Orde van Advocaten nodigen u van harte uit om dit  het seminar bij te wonen.
Waar: theater de Rode Hoed in Amsterdam
Wanneer: donderdag 16 mei 2024, van 16:00 – 17:30 uur.
 

Meld u hier aan voor dit evenement.

Foto: Cottonbro Studio | Pexels.com