Op de dag die iedereen tot twee jaar geleden Koninginnedag noemde is er een borrel op het kantoor bij Stijl advocaten. Hoewel hun kleur niet oranje maar rood is verwacht de afvaardiging van de redactie wel een hoop gezelligheid. De borrel is gepland, de mensen zijn opgetrommeld en het ontvangstcomité loopt ons met een grote glimlach tegemoet. Stipt om 5 uur betreden wij het pand in Nieuw-West.

Door: Lara Smeets en Annelies van Ochten

De borrelavond valt op een donderdag. Deze dag keuze is ingegeven door een aantal parttimers die veelal op vrijdag vrij zijn. Met de uitzondering van twee vakantiegangers zijn dan ook alle werknemers deze avond aanwezig. De groep van negen man sterk heeft zich verzameld in het open middengedeelte van kantoor, hetgeen een mooi tafereel oplevert. Dit deel van kantoor wordt namelijk gesierd door een hippe ‘hangtafel’ én pooltafel. Uitstekende tafelkeuze, Stijl, we kunnen niet anders zeggen. Opgebiecht wordt dat de pooltafel een afscheidscadeau is van het oude kantoor van sommige founding partners, waarvoor dank LL.

borrelpraat_groep
De fles wijn gaat open, de bitterballen gaan rond en we nemen de situatie in ons op. Deze rust is echter maar van korte duur. Wat blijkt, een van de mannen die enthousiast en wellicht met imponerende gedachten de keu in zijn handen heeft blijkt geen pooltalent. Een bal, slecht geraakt, maar gelukkig niet al te hard, vliegt over de tafel richting muur. Fiew… geen gewonden.

Tijdens de overstap naar een minder moeilijk spel, het drinken van een biertje, wordt er lachend verteld dat het gebruikelijk is elkaar rondom de pooltafel ook verbaal uit te dagen. Hoewel je daartegen opgewassen moet zijn, verbaast ons dit niets gezien de historie van de ‘naamgever’ van kantoor.

De Stijl was een in 1917 voor het eerst uitgegeven tijdschrift, opgericht door schilder Van Doesburg. Architecten en schilders werkten voor dit tijdschrift  samen op een uitdagende en elkaar bekritiserende wijze, met als gezamenlijk hoger doel; de nieuwe kunst. Trots worden de (na oprich-ting van kantoor aangeschafte) gebundelde versies getoond, leuk. Of de copy-paste actie van de letters van het tijdschrift naar de gevel van kantoor de toets van het recht doorstaan weten we niet, maar het is een goed verhaal.

gebundeldetijdschriften
Een fotoshoot en wat wijntjes verder druppelen er enkele mensen de deur uit. Er is (nog) niet gedanst, maar dat komt denken wij omdat de pasjes worden bewaard tot een feest van Dance for Life. De smachtende gezichten bij de gedachten aan Doutzen Kroes die daar ook zal verschijnen verraden een hoop. Maar ach, ook zonder een dansje te hebben gemaakt hebben wij ons zeer goed vermaakt met deze groep stijlvolle mensen. Bedankt!

stijl_advocaten_beoordeling