Een terugblik op het laatste kwartaal

Nu 2017 achter de rug is, kijkt de Jonge Balie Amsterdam terug op een geslaagd laatste kwartaal.

Van 13 t/m 16 september is de Jonge Balie op studiereis  geweest naar Lissabon, waar zij gedurende drie dagen aan de hand van een inhoudelijk en sociaal programma alle aspecten van de stad heeft mogen verkennen. De reis was erg geslaagd en in februari komt de groep (50 leden) weer bij elkaar voor een reünie!

Daarna was het tijd voor een meer maatschappelijke activiteit. In samenwerking met vrijwilligersorganisatie Amsterdam Cares heeft de Jonge Balie op 28 september een dansavond georganiseerd bij woonzorgcentrum De Klinker, onder het genot van zelfgemaakte hapjes. De bewoners, allemaal ouderen, waren erg blij met onze aanwezigheid en dansten volop mee! Enkele weken geleden hebben enkele leden ook nog kerstversiering opgehangen bij Revalidatie- en Verpleeghuis Vreugdehof. De bewoners gaven ons maar al te graag tips over hoe de versiering het beste kon hangen en deelden volop anekdotes van vroeger. Wij zijn blij dat wij als Jonge Balie op deze manier ons steentje kunnen bijdragen.

Uiteraard vonden ook weer de nodige lezingen plaats, waaronder een geslaagde lezing over de privacyaspecten van lifestyle apps als Runkeeper door Joke Bodewits en een interessante lezing over draagmoederschap door Mirjam Schoots en Nynke Weening. Ook heeft de Jonge Balie een lezing over ruimterecht georganiseerd in samenwerking met Entrée, de jongerenafdeling van het Concertgebouw. Aansluitend vond een bezoek aan de voorstelling “Multiversum – de polyfone kosmos” plaats. De zeer geslaagde avond eindigde met een muzikale borrel tijdens Entrée Late Night.

Zoals elk jaar, wordt ook in 2017 het kalenderjaar afgesloten met de Kerstborrel. Op 21 december proosten wij op een geslaagd 2017, bij de bekende locatie Players aan het Leidseplein. Al met al kan de Jonge Balie tevreden zijn over 2017, en gaat zij met een goed gevoel 2018 in!