De top 10 van best gelezen artikelen in 2022

Het jaar 2022 is alweer bijna ten einde. Dit is altijd een periode om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar in de hoop (maar niet de verwachting) dat de oorlog in de Oekraïne volgend jaar zal eindigen. Ook is het een periode van reflecteren op het voorliggende jaar. Direct in februari brak de Oekraïne-oorlog uit. En sindsdien zijn de gasprijzen door de boycot van Russisch gas flink opgelopen, terwijl het koude weer de laatste dagen niet te ontkennen is. Het zal voor minima lastig zijn de eindjes aan elkaar te knopen. Gelukkig heeft Het Amsterdams Balie Bulletin het afgelopen jaar ook over vrolijkere zaken kunnen schrijven, zoals de voetreis van Arno Diederen naar Rome, over stichting Bridges, die als een brug tussen de bi-culturele student en de commerciële advocatuur fungeert, en natuurlijk de aanstelling van de duo-dekens in Amsterdam. De redactie zet de top tien van meest gelezen artikelen op een rij.

Lees verder >>

Interview

Zuidas-stagiaire in de sociale advocatuur

Sinds enkele jaren heeft Spuistraat 10 Advocaten een samenwerking met Houthoff, die voorziet in de detachering van advocaat-stagiaires van Houthoff bij dit kantoor. Doel is de stagiaires meer proceservaring te laten opdoen en kennis te laten maken met de sociale advocatuur. Sindsdien hebben ruim 30 Houthoff-stagiaires bij Spuistraat 10 Advocaten gewerkt. Het ABB sprak hierover met stagiaire Anyke Bakker en Martijn Zwennes, advocaat en voorzitter van de praktijkstichting van Spuistraat 10 Advocaten.

Lees verder >>

Anyke Bakker

Martijn Zwennes

Actualiteit

Fellowships at Auschwitz for the Study of Professional Ethics (FASPE)

FASPE is een non-profit organisatie met als doelstelling om studenten en jonge professionals uit te dagen om hun ethische verantwoordelijkheden als professionals te herkennen. Daarbij worden de beslissingen en handelingen geanalyseerd van verschillende beroepsgroepen en individuen daarin die instrumenteel zijn geweest aan het Nazi-regime. Denk hierbij onder meer aan dokters, advocaten, rechters en personen uit het bedrijfsleven. Joaquim Roodheuvel van De Brauw heeft deelgenomen aan het programma. Hij vindt het een waardevolle ervaring.

Verder lezen >>

Rubrieken

Justitia 2024: keerpunt én hoogtepunt

22 mei 2024|

Het zit er weer op: Justitia 2024. Op 13, 16 en 17 mei 2024 is weer een prachtige editie neergezet van hét jaarlijkse evenement voor de jonge Amsterdamse advocaat. We blikken terug op drie tot [...]

Advocatenseries – Partner Track: lawyers saving the day

19 september 2022|

In deze rubriek beoordeelt het ABB advocatenseries op bingewaardigheid, juridische inhoud en suspense. In deze editie bespreken we Partner Track, een voorspelbare juridisch-romantische Netflix serie. Let op: bevat minimale spoilers. Tekst: Nick van den [...]