Huidige uitgave

Editie maart 2019

 • Interview – ‘Geen compromissen waar het gaat om mensenrechten’

  Strafrechtadvocaat Michiel Pestman contra de erosie van de rechtsstaat Strafrechtadvocaat Michiel Pestman deed als stagiair onderzoek naar de betrokkenheid van Servië en Montenegro bij de oorlog in Bosnië, voerde de verdediging bij het Cambodja-tribunaal en het Sierre Leone-tribunaal, deed recent een aantal terrorismezaken en werd opgepakt tijdens een demonstratie tegen …Lees verder »
 • Borrelpraat – Weids uitzicht en schalen met sushi

  Een grote delegatie van de ABB-redactie trotseerde de ijzige kou van begin januari en bezocht de borrel van advocatenkantoor Florent. Florent is gevestigd in NoMA (North of Mahler), een ­modern kantoorgebouw op de Zuidas. Onder het genot van een drankje en met weids uitzicht leerden wij het team beter kennen. …Lees verder »
 • Founders – ‘Met zorgvuldige communicatie heb je bijna geen advocaten meer nodig’

  Anita Verbeek koppelt arbeidsrecht aan liefdevolle betrekkingen Ruim dertig jaar ervaring in de advocatuur brachten Anita Verbeek bij de meest uiteenlopende kantoren, van NautaDutilh tot Van der Biesen Prakken Böhler. Zelf riep ze diverse kantoren in het leven, waarvan VerbeekdeCaluwé de meest recente is. Een interview met een advocate pur …Lees verder »
 • Lawyers for Lawyers – Award-winnaar houdt moedig stand in onrustig Zimbabwe

  Alec Muchadehama: ‘Advocaten onder constante dreiging’ Acht jaar nadat hij de Lawyers for Lawyers Award ontving, doet de Zimbabwaanse advocaat Alec Muchadehama zijn werk nog altijd onder uiterst moeilijke omstandigheden. Ook nadat dictator Mugabe het veld moest ruimen, is de situatie nauwelijks verbeterd. ‘Advocaten die mensen bijstaan die werden gearresteerd …Lees verder »
 • Bouwstenen – Werken in een filmdecor

  Strafrechtadvocaat Jon Mul opereerde aanvankelijk vanuit een kantoor op de Wallen, maar belandde uiteindelijk in een kantoor gebouwd in de karakteristieke Amsterdamse School-stijl op de hoek van de Langestraat en de Blauwburgwal. Ondanks de horden van het massatoerisme bevalt dat nog altijd goed. Tekst: Victor van Campen en Juliëtte Daniels …Lees verder »
 • Actualiteiten – Juridisch Loket verwacht uitbreiding takenpakket

  Het Juridisch Joket geeft gratis juridisch advies op bijna alle rechtsgebieden. Hoe past het Juridisch Loket in de plannen van minister Dekker om het stelsel van gefinancierde rechtstand te hervormen? Anneke van Kesteren, juridisch medewerker bij het Juridisch Loket, vertelt over de onderhandelingen met Den Haag over meer taken, bijvoorbeeld …Lees verder »
 • Specialisatieverenigingen – Jonge advocaten verdiepen zich in het insolventierecht

  Deel 5: Vereniging JIRA In onze serie over specialisatieverenigingen dit maal een gesprek met Marinela Vieira, voorzitter de vereniging voor Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA). Vereniging JIRA is opgericht in september 2010 door Erik Jansen (Poelmann van den Broek), Artjan de Putter (Certus advocaten) en Francisca Andries. De vereniging hanteert geen …Lees verder »
 • Leven na de advocatuur – ‘Praten is de eerste stap van het genezingsproces’

  In 2017 maakten in Nederland 1917 mensen een einde aan hun leven. Gewezen advocate ­Jacqueline Regeling is bij de hulplijn 113 ­Zelfmoordpreventie actief om in de sociaal-economische sector het bewustzijn over deze problematiek te vergroten. In de serie ‘is er leven na de ­advocatuur?’ staat zij het ABB openhartig te …Lees verder »
 • Van de Deken – Werk aan de winkel

  Het is al te laat voor goede voornemens, maar dat neemt niet weg dat ons in 2019 het nodige te wachten staat en actie of reactie niet mag uitblijven. Het zijn, anders gezegd, geen rustige tijden. Reden nog maar eens stil te staan bij een onder­werp dat ons allen bezig …Lees verder »
 • IN – Nikki Vreede – Everaert Advocaten

  Wanneer bent u beëdigd? Ik ben op 9 januari 2019 beëdigd als advocaat. Wat heeft u hiervoor gedaan? De afgelopen 5 jaar heb ik met veel plezier als senior juridisch medewerker gewerkt bij de sector bestuursrecht van de Rechtbank Amsterdam. Ook ben ik als docent vreemdelingenrecht verbonden aan het Studiecentrum …Lees verder »
 • OUT – Kim Deelen – Palthe Oberman

  Wanneer bent u beëdigd? Op 14 juni 2009. In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd? In het arbeidsrecht in breedste zin. Welke zaak zal u het beste bijblijven? Hier hoefde ik niet lang over na te denken. De zaken die mij het meeste zullen bijblijven zijn de bedrijfssluitingen die ik …Lees verder »
 • Mutaties Balie – editie maart 2019

  Het ABB publiceert elk kwartaal een overzicht van de mutaties van de Balie. Dit bevat de namen van advocaten die op het tableau zijn gesteld, advocaten die van het tableau zijn geschrapt, overlijdensberichten en diverse adreswijzigingen. Het overzicht van maart 2019 kunt u hier in de vorm van een pdf …Lees verder »